Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Paul David Tripp Január 14
  2024-01-13 22:49:17, szombat
 
  Január 14

Ne csüggedj ma. A "mi van, ha" és a " bárcsak" kérdéseket annak a kezében hagyhatod, aki szeret téged, és aki minden dolgok felett uralkodik.

Még ha a hit embere vagy is, aki bizonyos fokú bibliai műveltségre és teológiai ismeretre tettél szert, egy dologban biztos lehetsz: Isten össze fog téged zavarni. A teológiád csak korlátozott képességet fog adni arra, hogy értelmezd a tapasztalataidat. A Szentírás parancsai, elvei és esettanulmányai csak egy bizonyos pontig fognak elvinni téged az életed megfejtésében. Lesznek pillanatok, amikor egyszerűen nem érted, mi történik. Sőt, olyan pillanatokkal is szembe kell majd nézned, amikor Isten, aki jónak jelentette ki magát, amit az életedbe hoz, az nem tűnik majd jónak. Még az is lehet, hogy rossznak, nagyon rossznak fog tűnni.
Nos, ha a hited azon a képességeden alapul, hogy teljes mértékben megértsd a múltadat, a jelenedet és a jövődet, akkor a zavarodottság pillanatai a hit gyengülésének pillanatai lesznek. A valóság azonban az, hogy nem csak két lehetőséged marad - mindent megérteni és békében pihenni, vagy keveset érteni és aggodalomtól gyötörve élni. Van egy harmadik út is. Ez valóban az igazi bibliai hit útja. A Biblia azt mondja, hogy az igazi békét akkor találod meg, ha annak bölcsességében pihensz, aki szerető kezében tartja az összes "mi van, ha" és "bárcsak" dolgodat. Ézsaiás jól megragadja ezt ezekkel a vigasztaló szavakkal: ,,Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik" (Ézsaiás 26:3).
Az igazi, szilárd, tartós békét, a békét, amely nem a körülményekkel együtt emelkedik és süllyed, nem úgy találod meg, hogy szétszeded az életedet, amíg nem érted meg az összes összetevőjét. Soha nem fogod megérteni az egészet, mert Isten a te érdekedben és az Ő dicsőségére néhányat titokzatosságba burkolva tart. A békét tehát csak a bizalomban találhatod meg, annak a bizalmában, aki gondosan irányítja mindazokat a dolgokat, amelyek hajlamosak megfosztani téged a békédtől. Ő tudja, Ő érti, Ő irányítja a káosznak tűnő dolgokat, Őt soha nem lepik meg, Őt soha nem zavarják össze, Ő soha nem aggódik, nem veszít el egy éjszakai alvást, Ő soha nem hagyja el a munkát, hogy kipihenje magát, Ő soha nem foglalatoskodik annyira egy dologgal, hogy elhanyagoljon egy másikat, és Ő soha nem kivételez.
Újra és újra emlékeztetned kell magadat az ő bölcs és szerető irányítására, nem azért, mert ettől azonnal értelmet nyer az életed, hanem azért, mert ez nyugalmat és békét ad azokban a pillanatokban, amelyekkel mindannyian szembesülünk időnként - amikor az életnek látszólag semmi értelme sincs.

További tanulmányozásra és bátorításra: Lukács 12:22-34

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: tapasztalataidat, titokzatosságba, esettanulmányai, foglalatoskodik, tanulmányozásra, körülményekkel, bölcsességében, zavarodottság, pillanatokban, megfejtésében, emlékeztetned, pillanatokkal, gyengülésének, elhanyagoljon, összetevőjét, irányítására, képességeden, szembesülünk, aggodalomtól, lehetőséged, műveltségre, bátorításra, támaszkodik, korlátozott, megfosztani, dicsőségére, mindannyian, mindazokat, szétszeded, találhatod, képességet, hajlamosak, bizalmában, bizalomban, egyszerűen, pillanatok, kezében hagyhatod, dologban biztos, teológiád csak, bizonyos pontig, életed megfejtésében, hited azon, képességeden alapul, zavarodottság pillanatai, valóság azonban, igazi bibliai, igazi békét, vigasztaló szavakkal, körülményekkel együtt, összes összetevőjét, békét tehát, bizalomban találhatod, Paul David Tripp Január, Paul David Tripp,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  William Shakespeare idézet  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Alakot vált...  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  A Mester kezének érintése  Volt egy...  Emlék  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Két tekintet van  Búzaszentelés  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Volt egy...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Szent György nap  próbáljuk ki az őszinteséget  Életművészet  Naplemente  Emlék  Volt egy...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Esti kép  Ha így haladunk...  Tehetségtelen gyerek nincs.  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A hét szűk esztendő  Minden szülő a lényével nevel. 
Bejegyzés Címkék
kezében hagyhatod, dologban biztos, teológiád csak, bizonyos pontig, életed megfejtésében, hited azon, képességeden alapul, zavarodottság pillanatai, valóság azonban, igazi bibliai, igazi békét, vigasztaló szavakkal, körülményekkel együtt, összes összetevőjét, békét tehát, bizalomban találhatod, káosznak tűnő, éjszakai alvást, életnek látszólag, tapasztalataidat, titokzatosságba, esettanulmányai, foglalatoskodik, tanulmányozásra, körülményekkel, bölcsességében, zavarodottság, pillanatokban, megfejtésében, emlékeztetned, pillanatokkal, gyengülésének, elhanyagoljon, összetevőjét, irányítására, képességeden, szembesülünk, aggodalomtól, lehetőséged, műveltségre, bátorításra, támaszkodik, korlátozott, megfosztani, dicsőségére, mindannyian, mindazokat, szétszeded, találhatod, képességet, hajlamosak, bizalmában, bizalomban, egyszerűen, pillanatok, pillanatai, amelyekkel, kérdéseket, megragadja, vigasztaló, jelentette, érdekedben, teológiád, értelmezd, szentírás, megérteni, irányítja, parancsai, teológiai, látszólag, nyugalmat, mértékben, emelkedik, szavakkal, uralkodik, hagyhatod, kipihenje, ismeretre, jelenedet, kivételez, történik, értelmet, burkolva, megértsd, múltadat, rossznak, életedbe, harmadik, gyötörve, gondosan, dologgal, dolgokat, néhányat, bizonyos, dologban, káosznak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.